2013. december 29., vasárnap

2014 Start kártyacsalád megszűnik.

Kedves érdeklődő!

Én magam is eme rögös úton járok. Próbálok álláshoz jutni, ami nem is olyan egyszerű a mai világban, főleg ha olyan nem kívánt tulajdonságokkal rendelkezel, mint pályakezdő, GYES-ről visszatérő, esetleg a nyugdíjadhoz kellene még pár év. No igen ezek mind mind nem kívánatos tulajdonságok egy munkáltató számára.

És történt is egy változás 2014-ben pont ezeket a rétegeket érintve. A START kártyacsomag, mely ezen rétegeknek talán egy picit segítettek az elhelyezkedésben(azért mondom hogy picit, mert a munkáltatók nem igen tudtak róla maximum a nagy multik), most megszűntek. Már nem ad az állam ilyen formában a munkáltatók számára kedvezményt. Pedig eddig adott.

Információt pedig nem nagyon raktak ki hivatalos oldalak mi is lesz helyette.
Csupán a GYED Extrát hirdeti a kormány. Na de mit kezdjen a GYED Extrával egy olyan nő aki már megszült két gyereket munkahelyére nem várják vissza, mert sunyi módon határozott időre módosították a szerződését, és a második gyerekre is nemsokára lejár az a kevéske GYES is. Nevetséges, hova vegyen fel két juttatást, mikor lassan egy sem lesz, mehet munkanélkülire. Alkalmazni meg nem akarják, mert ott van a nyakán a két gyerek. Pedig valójában nincs is ott.
Hisz ott az apuka, a nagyi, a szomszéd, a bölcsi, és valaki mindig akad, még ha beteg is a gyerek. Nem is igazából ezzel van bajuk az anyukáknak, hanem hogy nincs 4-6 órás állás. Mert akkor maradna idő a gyerekre, a napi rutin menedzselésére, a háztartásra, a férjére, és a szerencsésebbeknek még talán magukra is. De nincs ilyen munkalehetőség az anyukák számára, csak a 8 órás és a 8 órásnak beállított túlórázós. Ne csodálkozzunk hát rajta, hogy szegény gyerek beteg, hisz nem gondoskodik róla senki megfelelően. No persze a gondozónő, akinek már tele a .... és kiengedi a gyereket a jéghidegbe sapka meg kesztyű nélkül. És aztán meg rondán néz rád ha másnap el kezd folyni a gyerek taknya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése